Дарителска и благотворителна инициатива в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми
Публикувано на: 28.10.2013г.
 

Скъпи приятели и съмишленици, отново наближава Коледа. Отново много хора ще си пожелаят едно и също съкровено желание - да станат родители. Ние вярваме, че мечтите се сбъдват и знаем, че можем да помагаме на хората за това. Много малки слънчица са изгрели с подкрепата на нашата иницитива Коледно желание за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми.

Фондът за Асиситирана репродукция покрива три опита ин витро. Много двойки вече са приключили и трите, но резултат няма.  Има и двойки, в които партньорката е с изчерпан яйчников резерв и които по тази или други медицински причини могат да успеят само с процедура с донорска яйцеклетка. За всички тях не се предвижда финасиране на ин витро процедури от Център "Фонд асистирана репродукция".

Сдружение "Зачатие" ще подпомогне в инициативата  3 двойки, които не могат да се възползват от фонда за асистирана репродукция,  с ваучери на стойност 1800 лева.

В помощ на тези двойки Сдружение Зачатие  организира тази благотворителна инициатива.

Всички, които искат да се включат в инициативата Коледно желание и да подпомогнат семейство да се роди още едно дългоочаквано дете, могат да го направят до  10.12.2013 г. на банковата сметка на Сдружение Зачатие:

Банкова сметка: ПИБ - клон Витоша
Сдружение Зачатие
IBAN - BG10 FINV 9150 10BG N0JD TK
BIC - FINVBGSF

с основания:

- дарение за инициативата Коледно желание

 Условия за кандидатстване за финансово подпомагане с ваучер на стойност 1800 лева от сдружение "Зачатие":

Могат да се кандидатират всички двойки, които отговарят на едно или повече от следните условия:

- партньорката в двойката е с доказан изчерпан яйчников резерв и приложи становище от специалист и необходимите документи, които доказват диагнозата;
- двойката е изчерпала трите си опита към Център "Фонд асистирана репродукция" и нито един от тях не е бил успешен, като приложи документи за това;
- партньорката в двойката е на възраст над 43 г. и поради тази причина не може да се възползва от финансирането на Център "Фонд асистирана репродукция"

Задължително е участниците да са регистрирани във форума на Зачатие с дата, не по-късна от 29.10.2013 г.

---------------------------------------------------------------------

Формуляр за кандидатстване:

1. Име, фамилия, потребителско име във форума:
2. Телефонен номер:
3. Партньор (Име, Фамилия):
4. Пълен пощенски адрес:
5. E-mail адрес:
6. Правим опити за забременяване от .... години
7. Деца от настоящия или от друг партньор - да/не (оградете вярното)
8. Причина, поради която не мога да ползвам фонда:
.......................................................................
(изчерпан яйчников резерв и небходимост от донорска яйцеклетка, изчерпани три безплатни опита от фонда, възраст над 43 години)
9. Декларирам, че имам нужда от финансова помощ, за да продължа лечението си и ще я използвам по предназначение.
10. Напишете откъде научихте за благотворителната инициатива (сайт, форум, Facebook, приятел или медия).

--------------------------------------------------------------------

Формулярът изпратете на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  с тема на писмото "КОЛЕДНО ЖЕЛАНИЕ" до 10.12.2013 г. включително.

Ваучерите ще имат срок на валидност от 1 година, считано от деня на тяхното получаване. Двойките, които ще получат ваучер за лечение на репродуктивни проблеми, ще бъдат изтеглени чрез публичен жребий по време на пресконференция и тържество в средата на месец декември 2013 г.

Клиники по асистирана репродукция в инициативата "Коледно желание"

http://www.zachatie.org/kliniki/malinov.jpg

СБАЛГАР - Клиника „Малинов” - София  се присъединява към благотворителната инициатива на Сдружение "Зачатие" дарявайки една пълна ин витро  процедура с включени прегледи и лекарства. Участниците могат да включат във формуляра си и желанието си за участие в жребия за тази процедура. 

 

http://www.zachatie.org/kliniki/1agb.jpg

Първа САГБАЛ "Света София" - София  се присъединява към благотворителната инициатива на Сдружение "Зачатие" с една ин витро процедура без включени медикаменти и две инсеминации без включени медикаменти. Участниците могат да включат във формуляра си и желанието си за участие в жребия за тази процедура.

 

http://www.zachatie.org/kliniki/viena.jpg

Виена Ин Витро Център - София се присъединява към благотворителната инициатива на Сдружение "Зачатие" с една ин витро процедура - ултразвукови прегледи, планиране и провеждане на стимулация, пункция, обработка на семенен материал, оплождане, култивиране на ембрионите и ембриотраснсфер (без медикаментите за стимулация). Участниците могат да включат във формуляра си и желанието си за участие в жребия за тази процедура.

kliniki/ag_dimitrov.gif

Ин витро АГ медицински център "Димитров" - София се присъединява към благотворителната инициатива на Сдружение "Зачатие" с една процедура по вътрематочна инсеминация. Участниците могат да включат във формуляра си и желанието си за участие в жребия за тази процедура.

kliniki/stamenov_logo.gif

Център за репродуктивно здраве "Надежда" - София се присъединява към благотворителната инициатива на Сдружение "Зачатие" с  две ин витро процедури с включени медикаменти. Двойките трябва да отговарят на изискването вече да са пациенти на клиниката. Участниците могат да включат във формуляра си и желанието си за участие в жребия за тази процедура.

kliniki/logo_ivfsofia.gif

СБАЛАГРМ "София" се присъединява към благотворителната инициатива на Сдружение "Зачатие" с  една ин витро процедурa без включени медикаменти. От клиниката даряват и едно диагностично изследване за имплантационен прозорец ERA - за жени с неколкократни неуспешни опити инвитро. . Участниците могат да включат във формуляра си и желанието си за участие в жребия за тази процедура.

http://www.zachatie.org/kliniki/shterev.gif

Медицински комплекс "Д-р Щерев" - София се присъединява към инициативата с eдна ин витро процедура с включени  ултразвукови прегледи по време на стимулацията, консултация с анестезиолог и интернист, ЕКГ, пункция на фоликули под анестезия, ин-витро/ICSI оплождане, прилагане на допълнителни техники IMSI, Spindle View, Ембриоскопия (ако са приложими при съответната двойка), култивиране и проследяване на развитие на ембриони (3-5 дни), ембриотрансфер. (без включени медикаменти и хормонални изследвания) и две съпружески инсеминации с включени ултразвукови прегледи за цикъла, обработка на материала, вътрематочна инсеминация (без включени медикаменти и хормонални изследвания).  Участниците могат да включат във формуляра си и желанието си за участие в жребия за тези процедури.



Сдружение "Зачатие" изказва своята благодарност към екипите на клиниките за прекрасния жест към инициативата.

Пожелаваме ви късмет в жребия и успехи във всичките ви начинания!