Публикувано на: 14.03.2012г.
mbal_vetren.jpgДълги години пациентите с репродуктивни проблеми, живеещи в Бургас и областта, бяха принудени да пътуват стотици километри, за да ползват дори и базовите и първоначални специализирани медицински услуги, свързани с диагностиката и лечението на стерилитета. Както знаем, това за двойката е не само финансов проблем, но също така емоционален и социален. Диагностиката на репродуктивните проблеми не се изчерпва само с консултация с акушер-гинеколог (стерилитет при жената) и андролог, уролог,
 (мъжки стерилитет).  В не малко случаи причините за безплодието  могат да бъдат имунологични, генетични и хормонални.

Ето защо МБАЛ „Дева Мария”, съвместно със Сдружение „Зачатие” стартира мащабна кампания за предоставяне на качествени медицински услуги в областта на репродуктивното здраве чрез привличането на доказани специалисти от цялата страна.
  Инициативата ще стартира на големия празник Благовещение - 25март с отварянето на кабинет „Репродуктивно здраве”с гостуването на д-р Мариела Даскалова. Тя е завършила медицина през 1989 г. в МУ – Пловдив. Работи в Катедра „Анатомия, хистология и ембриология“ към МУ – Пловдив, като главен асистент със същата специалност и Център по репродуктивно здраве ". Освен с нея, всеки месец пациентите ще имат възможност да направят консултация с много от българските лекари от областта на репродуктивната медицина, с които сдружение "Зачатие" успешно си сътрудничи през всички тези години и които подкрепят идеята и заявяват готовност да работят в услуга на бургаските пациенти.

 Профилактиката и диагностиката на репродуктивните проблеми е първата и най-важна стъпка в борбата за мечтаната рожба. Много често, при навременна диагностика проблемите се решават в начална фаза, което предотвратява нуждата от сложни и скъпо струващи процедури по ин витро оплождане.
  Всички първични изследвания за диагностика, заради които на бургаските двойки се налагаше да изминават дълги разстояния, търсейки качествени медицински услуги, ще се извършват в МБАЛ „Дева Мария”.

 Едновременно с това ще предостави възможност на пациентите с репродуктивни проблеми да се възползват от безплатно раждане (независимо от начина на родоразрешение), с единственото условие желаещите да са регистрирани потребители на форумите на Зачатие, не по-късно от 01.01.2012 г. 

Кабинет по репродуктивно здраве
МБАЛ "Дева Мария" - гр. Бургас, кв. Ветрен
 тел.    056 89 62 62
            056 89 62 72